Rizi-bizi AIP módra

Egy extrém gyors kaja, pláne mióta rászoktam, hogy rengeteg adagot főzök egyszerre és így mindig van mihez nyúlni a hűtőben :)

A "bizi" részhez egy nagyon kedves ismerősöm adta az ötletet, akinek a párja véletlenül "nagy szemű borsót" hozott a boltból :D






Rizi-bizi fokhagymás bazsalikomos csirkével

Hozzávalók (2 személyre):
  • egy fej karfiol
  • csontlé
  • 200-250g zsenge kelbimbó
  • 400g csirkemell
  • bazsalikom, fokhagyma, só, citromlé
Elkészítés:

A csirkét felvágjuk nagy darabokra és sütőben lassú tűzön sóval, citromlével készre pároljuk (erről később írok bővebben).

A karfiolt lereszeljük, lábasba tesszük és kb félig töltjük csontlével. Ha a csontlé sótlan, kissé sózzuk meg a karfiolt. Várjuk meg, amíg felforr, aztán lassú tűzön pároljuk készre. Ügyeljünk rá, hogy ne főjjön szét és ne égjen le! (némi gyakorlást igényel a dolog, nekem az első pár "rizsem" vagy moslék állagú szutyok lett, vagy nyers maradt, vagy odaégett..)

Közben külön lábasban főzzük meg enyhén sós vízben a kelbimbót. Ha kész, szűrjük le és keverjük a rizshez.

A csirkét szórjuk meg bazsalikommal és fokhagyma granulátummal vagy törhetünk rá egy fokhagyma gerezdet is. Ahogy jobban tetszik.

A kész ebédre zárszóként öntsünk 1-1 evőkanál olivaolajat.

Gyors és laktató ebéd, jó szívvel ajánlom minden aiposnak (és nem aiposnak is). :)

Megjegyzések

  1. How to Win at Baccarat? - WelshRione
    This is 메리트카지노 a basic concept. A wager on 바카라 the number of cards dealt at the 제왕카지노 dealer's table will determine which card they believe should be dealt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések